час роботи
ТРК 10:00 - 22:00
UA
EN

НОВИНИ

Міські замальовки з яскравими акцентами: 13 художників малюють в ТРК «Проспект»
18-10-2018

Чи можна намалювати місто і його жителів за кілька хвилин, чи подобається пасажирам метро і продавцям на ринку, коли їх малюють, як відбивається настрій Києва в лаконічному начерку і коли одна картинка помирила друзів?
ТРК «Проспект» запросив 13 скетчерів напередодні Дня художника, щоб дізнатися, як вони розставляють акценти та залишаються вільними наодинці з містом і собою. Урбан скетчінг - це світовий рух художників, які роблять швидкі замальовки міста з натури. Це не застарілий жанр шаржу і не ретельно промальовані портрет або пейзаж, а начерки, які фіксують час і місце і розповідають історію.

Інна Руда
Скетчінг для ілюстратора - це приблизно як робота в залі для спортсмена, - чим більше малюєш, тим краще в тебе виходить. Для тих, кому малювання не є роботою, це дуже приємне проведення часу. Повертаєшся до дитинства, коли багато та охоче малював. Можеш побути хоча б годину наодинці з собою, не відволікаючись на телефони, комп'ютери.

Київ ідеально підходить для скетчінгу. Це дуже велике місто з різноманітною архітектурою і насиченим життям. Наприклад, в Харкові урбан-скетчери малюють в промислових районах, які у когось викликають неприязнь. А скетчери всюди вміють відчути місто, зловити його ритм і побачити красу.
Я веду групу по скетчінгу «Малюнок на сніданок», зазвичай ми зустрічаємося рано - о восьмій ранку.

Вперше малюю на запрошення в торговому центрі. Для мене «Проспект» - як яскрава клаптева ковдра, зшита зі шматочків різнобарвного полотна. Тут малювати ідеально зручно. Багато людей, зайнятих різними справами, магазинів, кожна вітрина намагається себе виділити та показати настрій. А ти відразу зчитуєш цей настрій і можеш його замалювати. Люди на фудкорті розслаблені, вони відпочивають, сидять тут довго - зручно для художника, встигаєш намалювати.

Джерело: http://project.weekend.today/prospekt_scetchers