час роботи
ТРК 10:00 - 22:00
UA
EN

НОВИНИ

Новорічні інстафото: правила, секрети та лайфхаки. Майстер-клас в ТРК «Проспект»
12-12-2018

Особливі знімки з Інстаграму - флетлеї - називають натюрмортами 21 століття. За допомогою інстаблогера Аліни Чубар на майстер-класі у ТРК «Проспект» Вікенд розбирався, що таке розкладка, навіщо потрібна сітка в камері, як зібрати реквізит і фони для святкових фото і які магазини стануть справжнім клондайком декору для майстрів-початківців, що працюють у жанрі флетлей.
Олена про враження і плани:
«Мені цікаво освоїти Інста-фото для себе. До того ж у мене є магазин в Інстаграмі, тому вміння робити красиві знімки потрібне для роботи. Це був корисний майстер-клас! Давно хотіла написати для блогу відгук про свої улюблені парфуми, але не було жодного красивого фото з флаконом. Не могла придумати, як зробити флетлей з парфумами. А тут після практики, мені здається, все вийшло. Планую і далі розвивати цю навичку, докуплю декору і буду тренуватися у предметній зйомці.»
Четверте правило від Аліни Чубар стасується світла. 
«Звичайно, якщо ви досвідчений фотограф і знаєте багато секретів правильної постановки світла і фотошопа - чудово. Але фотограф-початківець, що працює у жанрі флетлей, повинен, в першу чергу, вміти користуватися натуральним світлом. Підвіконня - улюблене місце фотографа, що працює у жанрі флетлей.
Найкраще світло - це розсіяне світло від вікна. Як не дивно, розкладка біля вікна в похмуру сіру погоду виходить ідеальною. Не буде прямого потрапляння сонячних променів, негарних темних тіней, які потім треба буде редагувати. У світлі дні при хорошому освітленні я можу зробити розкладку вдома, на підлозі, поруч з вікном або балконом.»
Інші правила створення флетлею читайте в наступних новинах ТРК Проспект.
Джерело: http://project.weekend.today/ny-flatlay