час роботи
ТРК 10:00 - 22:00
UA
EN

НОВИНИ

Навіщо дивитись мультики
11-04-2018

Подивитись новий мультик сьогодні не проблема. Наявність персонального гаджета у дитини і вільний доступ до Інтернету дозволяє легко вибрати відео за жанром - комедійне, пригодницьке, романтичне, японське аніме або інноваційне фентезі. 
Навіщо дивитись мультики - це питання задали дітям у ТРК «Проспект» на допрем'єрному показі нового анімаційного фільму «Кролик Петрик».
•    Коли дивлюсь мультик - я фантазую, що я теж головний герой. І мені хочеться перемогти;
•    Люблю мультики, потім малюю персонажів;
•    Мені подобається розповідати мамі про пригоди, які побачила на екрані;
•    Мені цікаво, що ж буде далі. Напевно головному герою хтось наробить шкоди і йому доведеться вирішувати питання;
•    З подружками ми часто обговорюємо мультфільми - хто яким героєм хотів би стати;
•    Якщо мультик веселий - то мені смішно.
Дитячі відповіді наштовхнули на ще оду думку - дивитись мультики, безумовно, корисно для розвитку фантазії і кругозору. Але у той же час дорослим не варто пускати цей процес на самоплив. Найкраще дивитись разом зі своїми дітьми і отримувати задоволення від спільного перегляду. 
«Похід в кіно разом з дитиною - це безцінний час. По-перше, це подія, яку потрібно запланувати, вибрати сеанс і мультик. По-друге, спільний перегляд дозволяє зануритись у мультиплікаційну історію, побувати з дитиною на одному рівні. І найголовніше - після мультику обговорювати з нею враження: що сподобалось, що здивувало, з чим не згоден або як би вона вчинила на місці головного героя. У такі моменти можна краще пізнати свою дитину, порадити і підказати. Але не в наказовій формі, а з захопленням і дружньо. Щоб батьки були не тільки наставниками, а й вірними друзями, які розуміють своїх дітей, а не дивляться на них зверхньо. Я і сама вчусь бути з донькою на одній хвилі. І це нам допомагає більше розуміти один одного», - зазначає Олена Обухівська, PR менеджер ТРК «Проспект».
Персонажі сучасних мультфільмів - яскраві, більш динамічні і з новими смислами. Вони, звичайно, не запам'ятовуються так як Карлсон або Кіт Леопольд. Але не такі однополярні - тільки добрі або тільки злі. Вони - різні, як і у реальному житті.
«Кролик Петрик» - цілеспрямований, наполегливий, припускається помилок, але переосмислює і виправляє їх.
«Монстри на канікулах» - герої зовсім не страшні і навіть добріші. Самі можуть боятися, а ще дивуватися і чудуватися. І це нормально.
«Таємниці Коко» - мотивує не сумувати, а боротися за свою мрію, навіть коли все проти. 
«Пригоди Паддінгтона» - у найбільш непередбачуваних і неприємних ситуаціях знайти у собі сили залишатися собою. А доброта - це не слабкість характеру, а доказ сили духу.  
Можливо, хтось по-іншому сприймає мультиплікаційних героїв. І це теж відмінна тема для обговорення зі своїми дітьми. А нові мультики у кінотеатрі - це нові приводи разом планувати дозвілля.