час роботи
ТРК 10:00 - 22:00
UA
EN

НОВИНИ

Міські замальовки з яскравими акцентами: 13 художників малюють в ТРК «Проспект»
18-10-2018

Чи можна намалювати місто і його жителів за кілька хвилин, чи подобається пасажирам метро і продавцям на ринку, коли їх малюють, як відбивається настрій Києва в лаконічному начерку і коли одна картинка помирила друзів?
ТРК «Проспект» запросив 13 скетчерів напередодні Дня художника, щоб дізнатися, як вони розставляють акценти та залишаються вільними наодинці з містом і собою. Урбан скетчінг - це світовий рух художників, які роблять швидкі замальовки міста з натури. Це не застарілий жанр шаржу і не ретельно промальовані портрет або пейзаж, а начерки, які фіксують час і місце і розповідають історію. 

Юлія Келюх
- Для мене скетчінг - це в першу чергу можливість потусити з однодумцями. У торговому центрі малювати потрібно швидко, тому що тут високий темп, все кудись рухаються. Хіба що манекен у вітрині можна довго малювати. Тут якісь люди помітили, що я їх замальовую, підійшли, попросили подивитися. Я переживала, що вони будуть незадоволені, але виявилося навпаки - їм дуже сподобалося.
Тут я вперше спробувала себе в ролі ведучої майстер-класу. Була готова розповісти про скетчінг дорослим, але зовсім не очікувала, що серед охочих буде 12-річний підліток. Це цікавий новий досвід.

Джерело: http://project.weekend.today/prospekt_scetchers