час роботи
ТРК 10:00 - 22:00
UA
EN

НОВИНИ

Новорічні інстафото: правила, секрети та лайфхаки. Майстер-клас в ТРК «Проспект»
12-12-2018

Особливі знімки з Інстаграму - флетлеї - називають натюрмортами 21 століття. За допомогою інстаблогера Аліни Чубар на майстер-класі у ТРК «Проспект» Вікенд розбирався, що таке розкладка, навіщо потрібна сітка в камері, як зібрати реквізит і фони для святкових фото і які магазини стануть справжнім клондайком декору для майстрів-початківців, що працюють у жанрі флетлей.
Аліна Чубар створює новорічний флетлей:
«Давайте спробуємо створити новорічний флетлей.
Я використовую льняний відріз, куплений на розпродажу, щоб задати динаміку.
У бабусі на дачі я нарізала свіжих ялинових гілок.
Я фанат посуду, дуже люблю тарілки, тому вони стануть основою композиції.
Слідкуйте за тим, щоб не засмічувати розкладку. Потроху додавайте предмети. Враховуйте, що картинка перед Вами виглядає по одному, а на фото вона буде виглядати по іншому. Середні за розміром елементи - це білі зірки-свічники. Стануть в нагоді кілька шишок. Не ставте предмети паралельно один до одного, створюйте якусь динаміку. Конверти та листівки завжди гарно виглядають на флетлеях. Вони задають певний настрій знімка.
Поки моя композиція досить монохромна, я додаю до неї трохи кольору і блиску. Відмінно допоможе в цьому автономна гірлянда з Jysk на батарейках. Її зручно використовувати навіть для знімків поза домом. Оскільки це святкове новорічне фото, воно не вимагає суворості та мінімалізму. Давайте використаємо більше дрібної атрибутики. Я додам кілька ложечок - вони вписуються в колірну гаму і загальну тематику композиції.»
Джерело: http://project.weekend.today/ny-flatlay