час роботи
ТРК 10:00 - 22:00
UA
EN

НОВИНИ

Говорили про любов у ТРК «Проспект»
21-02-2018

Любов – вічна, а в  житті окремої людини лишає свій, неповторний слід.  Чи здатна любов змінити життя? І якщо здатна, то у який бік? Ми запитали про це у гостей ТРК «Проспект». 
«Особисто я вже давно мріяла поговорити про кохання із гостями торгово-розважального комплексу – що вони думають, відчувають, чи справді почуття змінює людину. Отож, спілкувалися із чоловіками та жінками, татами та мамами, школярами та студентами, представниками різних професій… Усі, хто відповідав  на наші дуже прості запитання, переконані, що це тепле, світле справжнє почуття окриляє, змінює людину на краще, надихає та мотивує підкорювати нові життєві вершини», - зазначає Олена Обухівська, PR менеджер ТРК «Проспект». 
Антон, власний бізнес
Безумовно, любов змінює життя людини. Коли відчуваєш любов до себе, стаєш вдячний долі, що подарувала тобі таке почуття. 
Я одружений вдруге, є з чим порівняти. Тоді, у першому союзі, я думав, що то кохання, насправді все було не так. А в другому шлюбі я зрозумів, що це кохання, і радію життю. Ми разом уже 6 років, у нас двоє дітей. Зі мною зараз старший Павлусь, 2 березня буде три роки, а вдома маленька донечка, 9 місяців. 
Якщо любов завдала болю, через це треба пройти, пережити, зате потім краще розумієш природу почуттів  і вже розрізняєш, де  справжнє, а де лише вдають, що є кохання.
Школярі Віталій, Володимир і Радислав
Віталій упевнений, що кохання змінює людину, а Володимир і Радислав припускають, що це можливо. Змінює у позитивний бік, вважають хлопці. А якщо не склалося, тоді все, кінець історії. Час відкривати нову сторінку.
Настя і Рома, студент і школяр
- Стаєш серйознішим і розсудливим, відповідальніше ставишся до  багатьох речей у житті, любов додає рішучості, -  вважає Рома.  
- Ми разом майже три роки. Раніше багато сварилися, мали розбіжності у поглядах, але намагалися знайти спільний знаменник і прийти до нього, -  говорить Настя. 
- Хто намагався, а хто… - додає Рома. 
- Кохання вплинуло і на стосунки з близькими, починаєш краще усвідомлювати, яку любов щодня отримуєш від них, і хочеш віддячити, - каже Настя. – Безперечно, любов дуже змінює кожного з нас.
 Маргарита, юрист
- Любов може змінити наше життя кардинально і на краще  – надихати,  надати бажання діяти, підкорювати нові вершини. Навіть якщо щось не склалося, думаю, краще, щоб любов була, ніж жити спокійно, але без неї. Адже це - емоції і повнота життя.
Крістіна, студентка
Вірю, що любов змінює життя на краще. Для прикладу, мій тато був байкером, а мама зробила його сім’янином і хорошим татом. Вони разом уже 17 років, у мене є молодший братик. Усе добре.
Лариса, архітектор
- Любов – це всеохопне почуття. Вона окрилює. З’являється енергія. Ще дитиною я бачила одну люблячу пару з великим стажем стосунків, і досі не можу забути, як вони дбали одне про одного. Чоловік, хоч і займав поважну посаду, кожні вихідні у фартушку готував сніданок, щоб дати дружині відпочити, адже вона теж працювала весь тиждень. Це запало мені в душу. Не всім вдається знайти таку любов. А ще у кожного - свій час зустріти справжнє кохання. А в когось, можливо, його взагалі нема.
Олена, Маша, Даша, Інна, Яна та  Антон, школа №147  
- Любов може змінити життя людини. А ще любов буває різною – до  рідних, друзів, домашніх тваринок і навіть до їжі.
- Якщо людина самотня і їй нема з ким гуляти, вона може завести собі тваринку, це буде її справжній друг. Це змінить саму людину, вона стане добрішою, уважнішою до чужого болю, до настрою тих, хто поруч. 
- Друзі теж  роблять життя кращим, друзі – це завжди підтримка. У школі ми всі навчаємося разом. Якщо потрібна допомога в домашньому завданні, завжди можна звернутися до них, пояснять і підтримають. Коли тобі сумно, є з ким піти погуляти, і сум зникає. 
- Друзі не набридають. Це найцінніше в житті. Вони завжди підтримають, навіть якщо немає другої половинки. І немає значення, з ким дружити, -  з хлопчиком чи з дівчинкою.
Даша і Володимир, студенти
- Любов передусім змінює людину внутрішньо, і це завжди на краще. Невзаємне кохання? Якщо це без взаємності, то певно це взагалі не кохання, це закоханість.  Кохання, любов – це коли двоє, коли це взаємно.
Дарина, Каріна, школа №284,  Джебраїл, колледж НАУ
- Мені здається, змінюється поведінка людини та її ставлення до світу. Вона стає м’якшою. А якщо кохання до того ж взаємне, людина зовсім інакше починає дивитись на світ. 
- Навіть коли в мене з’явилась тваринка домашня, песик, я стала м’якшою й добрішою до всіх. Починаєш краще розуміти іншого. Коли починаєш дбати про дорогу тобі істоту, розумієш, яка це важка праця, стаєш дорослішим, відповідальнішим. Краще уявляєш, скільки любові й уваги щодня віддають тобі батьки.
- Якщо кохання невзаємне, можливо, тоді людина  вмирає. Внутрішньо. Часом стає більш агресивною, їй боляче, бо їй відмовили.
 - Звісно, краще коли  любов взаємна, є про кого піклуватися, кому варити зранку каву. Та хай там як, кохання робить світ добрішим.
Юля, юрист
«Любов збагачує. Навіть якщо стосунки скінчилися, лишається досвід,  намагаєшся не повторити того, що було, виправляєш помилки. Не варто втрачати довіру і налаштовуватися негативно до світу, чоловіків. Кожна людина – індивідуальна, не можна вимірювати її мірками зі свого минулого».
 Тетяна, менеджер
«Мене любов змінила тільки у кращий бік. Коли ви любите і вас люблять, виростають крила, ставлення до світу стає позитивним. А ще є любов до дітей, це – найголовніше. У мене донька, і це почуття неможливо описати. Це зовсім інша любов,  справжній Всесвіт! Але від кого б не відчували любов – від батьків, коханого, друзів, - головне, щоб вона у вашому житті була».
Альона,  Юля, обоє - молоді мами
- Прикладів, як любов може змінити людину, багато. Наприклад, моя сестра покинула курити заради коханого, до цього довго не могла. І зробила це легко, це не було для неї надзусиллям, адже при цьому вона була щасливою в стосунках. І щаслива зараз.
- Загалом, любов може змінити все – від звичок до вдачі і поведінки.
Олена, маркетолог, Наталка, дизайнер
Н:  «Може змінити, але незначно І не обов’язково у кращий бік. Однак, безперечно, любов є стимулом до певних дій».
О: « Любов - це віддавати. Однозначно. Що хочеться отримувати у відповідь? Швидше за все, увагу. Напевно, так. Як на мене, ти віддаєш у любові і хочеш отримати енергію відповіді. 
Чи змінюється любов? Чи стає інакшою? Все може бути. Людина теж із часом може змінюватися.
Н: « Я б хотіла знати, що я можу на когось покластися, що мені підставлять плече. Чи змінюється любов з роками, коли ми разом? Напевно, у перший рік змінюється, а далі ні.»
О: «Чи може любов зникнути, а потім повернутися? Мені здається, якщо любов зникла, то вже навряд чи повернеться. Питання чи зникла».
Н: « А я намагалася. Ні. Не зникла. Ми були разом сім років, потім розходилися, тепер знову разом.
Чи може любов пережити образу? Якщо ти в змозі пережити те, що сталося, тоді може. Любиш же не за щось. Якщо образили тебе, може, переживеш, а  може й ні». 
О: « Залежно від того, як людина поведеться потім, розкається чи ні. Якщо не відчуває, що тебе образила, якщо постійно це повторює, то це вже безглуздя і край. А якщо збагнувши щось, припинить так поводитися, тоді нормально, можна далі щось думати.
 Народження дитини не змін.є світогляд глобально, але перестаєш бути зосередженим на собі, розумієш, що тепер у тебе є ще одна людина, про яку треба дбати, це обов’язок. Розумієш, що маля без тебе не зможе існувати. особливо, перші роки, та й далі також.
 Н: «Ми з чоловіком нещодавно зрозуміли, що ми старі: ми познайомилися в асьці. У мене була сторінка на «Бігмірі» з фото, і він написав туди щось таке дуже приємне, розгорнуто. Не так, як зазвичай пишуть «Привіт, ти класна!», що не хочеться відповідати, його  лист був довгий і гарний. Писав, як йому сподобалися фото, а потім про себе. Пропонував дружити. Ми трохи попереписувалися, потім зустрілися – і закрутилося. Тоді мені було років 15, а він на два роки старший. Потім ми одружилися».
О: «Ну, я старша, я якось познайомилася на форумі. А зараз моя майже доросла донька хоче неодмінно зареєструвати мене в Тіндері, де гортають обличчя і, якщо сподобалося, знайомляться. А ми на  форумі просто ділились думками - без фото, без жодних даних. Це було місце спілкування для киян. Там ми тоді познайомилися і дуже довго зустрічалися. Моя донька зі своїм хлопцем теж спершу спілкувалася в мережі.
Н: «Моя мама, до речі, теж в мережі познайомилася зі своїм другим чоловіком, вони вже 10 років разом. Купа моїх друзів так познайомилися з коханими людьми – у соцмережах і додатках. Познайомилися у «Топ-фейс» - а за рік уже весілля й дитина.
 О: «А ти думаєш, у нас люди знайомляться в метро чи кінотеатрі? Ні. 
 Н: «Зараз не прийнято отак підходити і знайомитися. Більшість ідуть у мережі. Але ще спіддейтінг процвітає. люди навіть гроші на це витрачають».
 О: «Мені здається, чоловіки почали остерігатися реакції жінок на такі спроби познайомитися. А взагалі, не знаю, як треба знайомитися. У кожного віку – свої рецепти. Старше покоління взагалі ходить на танці».
Н: «Так моя бабуся ходила на танці, така щаслива була, оновлена, радісна, нового діда там зустріла, цікавого, розповідала мені».
О: «Дуже важливо отримувати це почуття.. любові. Потрібності. Можливості віддати щось. Отримати увагу.
Я не вірю, що сваритися – це шлях до хорошого.
Н: «Чесно кажучи, я вже ладна жити сама, аби тільки ні з ким не сваритися».
 О: «Мені здається, коли люди сваряться, вони просто хочуть одне одного змінити, переробити».
Н: « Марно вимагати від людини те, що воно не може чи не хоче робити. і не може тобі дати.
Є ще одне: якщо  людина звикла на себе махати рукою, аж раптом усвідомила, що себе таки треба любити, її життя зміниться на краще. дуже сильно зміниться. Навіть більше, ніж коли просто зустрів когось і закохався. 
Чи доводилось мені бачити стабільно щасливі стосунки? Ні, я тільки про таке чула».
О: « У мене є взірець, у людей уже і дітей троє, і вони досі раді одне одному. Коли чоловік сяє, а жінка квітне – це мабуть таки щасливі стосунки…»