час роботи
ТРК 10:00 - 22:00
UA
EN

НОВИНИ

Бариста, шеф-кухар, офіціант: відверто про їжу та гостей
15-04-2019

food & mood в ТРК «Проспект»

Чи фотографують чоловіки свою їжу для Інстаграма, як часто вони їдять десерти, чи правда, що на самоті дівчата вибирають їжу поситніше, який смузі люблять спортсмени, як зробити пропозицію за допомогою суші-сету? Заради чого відвідувачі ТРК «Проспект» готові відмовитися від домашніх вареників і борщу?
Вікенд розпитав шеф-кухарів, директорів, бариста і офіціантів закладів з українською, європейською, італійською, паназійською, японською та китайською кухнями про звички гостей, незвичайні замовлення та улюблених клієнтів.

City-Zen cafe
Тетяна Бесіда, директор

- Англійське слово citizen означає «громадянин». Але в назві закладено свій сенс: City як велике галасливе місто, Zen - як гармонія в цьому місті. Це місце, де можна відмовитися від шуму і проблем, за чашкою кави пізнати дзен, заспокоїтися, попрацювати і, смачно поїсти.

В інтер'єрі у нас багато фігурок котів. Є міф, що одного разу Будда довго медитував, то не міг досягти дзену. Коли він був у відчаї і збирався припинити медитацію, на коліна до нього сів кіт, зручно влаштувався і заснув. Завдяки цьому коту Будда таки досяг дзену. Ми віримо, що наш кіт теж допомагає людям трохи почекати, вгамуватися і нарешті розслабитися.

Я вже чотири роки працюю в мережі, останні півроку в ТРК «Проспект». Мені тут дуже подобається: безпечно, комфортно, здається, що всі один одного знають.

У нас представлені європейська і азіатська кухня, ми дотримуємося принципів здорового харчування. У кафе є основне меню і постійно з'являються сезонні новинки. Представлені вегетаріанські страви. Особливо подобається гостям наша курочка теріякі.

Важливий акцент ми робимо на каві: обсмажуємо зерна у власному ростері, пропонуємо вибрати більш насичений смак або м'якший. Нещодавня новинка - кольоровий капучино, дуже подобається гостям. Найпопулярніші напої - класичний капучино, флетуайт, смузі.

Гості люблять наші десерти, особливо чізкейки. Найпопулярніший - це, мабуть, айріш-кава чізкейк. У дитячому меню є п'ять позицій, розроблених для маленьких відвідувачів: супчик, блюдо з куркою, бургер. Напої - какао з маршмеллоу, шейк.

До нас приходять не тільки поїсти, а й відпочити, поспілкуватися. Постійні відвідувачі вибирають тихе місце, де їх ніхто не відволікає, щоб попрацювати. Є гості, які влаштовують гучні свята, і ті, хто проводить бізнес-зустрічі. Популярні блогери організовують у нас фан-зустрічі. Останнім часом до нас заходить з дружиною Олег Собчук, вокаліст гурту С.К.А.Й. Особливо зворушливо, коли нас вибирають для побачень. Якось прийшов відвідувач з квітами, дуже хвилювався, і дівчатка-офіціанти швидко зрозуміли, що він чекає обраницю на першому побаченні. Всі разом вирішили: треба допомогти! Постаралися створити максимально романтичну обстановку, подарували смузі від закладу. Загалом побачення вийшло вдалим.

Багато гостей приходять з дітьми - у нас є спеціальний куточок для дитячих розваг та занять. Нещодавно знову приходили наші постійні відвідувачі, наші офіціанти дуже доброзичливі і відкриті до дітей, а цих бешкетників просто обожнюють.
Джерело: http://project.weekend.today/food_mood_in_prospekt