час роботи
ТРК 10:00 - 22:00
UA
EN

НОВИНИ

Бариста, шеф-кухар, офіціант: відверто про їжу та гостей
15-04-2019

food & mood в ТРК «Проспект»

Чи фотографують чоловіки свою їжу для Інстаграма, як часто вони їдять десерти, чи правда, що на самоті дівчата вибирають їжу поситніше, який смузі люблять спортсмени, як зробити пропозицію за допомогою суші-сету? Заради чого відвідувачі ТРК «Проспект» готові відмовитися від домашніх вареників і борщу?
Вікенд розпитав шеф-кухарів, директорів, бариста і офіціантів закладів з українською, європейською, італійською, паназійською, японською та китайською кухнями про звички гостей, незвичайні замовлення та улюблених клієнтів.

Salateira
Назарій, касир та кухар

— Концепція закладу — виготовлення швидких замовлень для того, щоб люди могли смачно та корисно, без шкідливих елементів у їжі, перекусити. Ми спрямовані на здорове харчування. Кухня у нас змішана, з акцентом на середземноморську та італійську. 

Салат «Цезар» - це хіт. Також клієнти полюбляють салати «Очеано з лососем» та «Маріно з мідіями, тунцем та запеченими овочами». Нашою особливістю є те, що кожного разу змінюється сезонне меню. Зараз у нас нивинка - з хумусом. 

Сім’ї для дитини зазвичай обирають таку страву: паста, огірочок, помідорчик та курочка. Окремого дитячого меню у нас немає, але завжди можемо скласти таку страву, яку бажає дорослий чи сама дитина. Також дітлахам замовляють равіолі з кроликом та вегетаріанські супи. 

У нас є дуже цікаве спостереження за тим, що замовляють хлопці та дівчата. Хлопці частіше беруть якийсь легкий салат, а дівчата можуть узяти ситну карбонару делюкс. А ще - хлопці набагато більше беруть десертів, ніж дівчата. 

Наш клієнт - офісний роботяга, що прийшов швидко перекусити і не хоче стояти у черзі. 

Часто приходять клієнти, які точно знають, що замовлять. Є й такі, що за півхвилини розглядання меню можуть зробити вибір. Трапляються відвідувачі, які довго розмірковують, можуть і за столиком посидіти, хвилин 10 меню пороздивлятися. 

Великої різниці між закладом на фуд-корті та окремим рестораном немає. У ресторанах люди можуть довше посидіти у затишній атмосфері, там ви проведете годину-півтори. На фудкортах зазвичай все відбувається швидше - замовлення, приготування, процес їжі. Хоча на фуд-корті у «Проспекті» є приємні куточки, де можна посидіти.

В обід, в вихідні, коли багато людей і відповідно замовлень, час очікування замовлення — 15-17 хвилин. Коли ми не завантажені - хвилин 5-7.

Незвичайно, коли гість замовляє карбонару делюкс, додає морепродукти, рибу, залишає бекон, гриби та грибний соус. Для мене це дуже дивно, бо не розумію, як можна свинину змішати з лососем та ще й залишити гриби. Але таке побажання клієнта, якщо йому так подобається — чому б і ні.

У нас часто бувають іноземці: індуси, корейці, в’єтнамці, та й взагалі багато відвідувачів родом з Азії. Ми точно не знаємо, чому гості з Азії обирають саме нас, можливо, через смачну їжу та швидку подачу.

Від інших закладів на фудкорті «Проспекту» ми відрізняємося швидкою подачею та тим, що подаємо фаст-фуд правильного харчування: мінімум калорій, немає смаженого тощо. Моя найулюбленіша страва тут - карбонара делюкс.
Джерело: http://project.weekend.today/food_mood_in_prospekt