час роботи
ТРК 10:00 - 22:00
UA
EN

НОВИНИ

Про гастрономічну імпровізацію та блогінг-культуру в Україні з Євгеном Клопотенком в ТРК «Проспект»
23-04-2019

Фуд-лекція кулінарного експерта Євгена Клопотенка для гостей ТРК «Проспект» - це відмінний привід поговорити про майбутню книжку, українських блогерів, шкільне харчування та нові гастрономічні смаки в його ресторані. В ексклюзивному інтерв'ю з PR менеджером ТРК «Проспект» Оленою Обухівською.
«Якщо гратися з їжею, то смаків стане в тисячу разів більше. Адже додавання в борщ самої лише апельсинової цедри повністю змінить сприйняття страви. А існує стільки українських трав, фруктів, і овочів, які теж можна використовувати. Я люблю експериментувати в гастрономії. Це генерує позитив і новий смак життя. Адже їжа - це один з показників якості того, як ми живемо, думаємо і ставимося до світу», - поділився думками Євген.
Він відзначив, що людина сприймає їжу не тільки через смакові рецептори, але й комплексно - через атмосферу, очі, аромати, а також порівнюючи відчуття. А взагалі їжа повинна бути, в першу чергу, корисною. Особливо для школярів. «Щоб діти усвідомлено змінили раціон харчування, батькам самим потрібно змінити своє ставлення до їжі», - впевнений Євген.

5 порад для батьків від Євгена Клопотенка
№1. Батьки часто змушують дитину їсти корисну і не завжди смачну їжу. При цьому самі цього не роблять. Щоб привчити дитину до здорового харчування, батькам самим потрібно дотримуватися цього принципу. Прибрати з раціону сосиски і цукерки, а замість цього додати, наприклад, селеру.
№2. Готувати разом з дітьми. І тоді вони будуть пізнавати нові смаки і з повагою ставиться до смакових уподобань дорослих і дітей.
№3. Додати в раціон дитини якомога більше овочів, фруктів і трав. І розвивати їхні смакові рецептори - кінза, селера, буряк, гарбуз ....
№4. Нічого не забороняти дітям. Будь-яка заборона провокує посилення бажання, а тим більше бажання з’їсти щось некорисне. 
№5. Підписати дитину на правильні ресурси. І дивитися або читати їх разом з дітьми. Такий спільний підхід розвиває спільні ціннісні орієнтири. У тому числі і в здоровому харчуванні.

Про культуру блогерів в Україні
Євген з оптимізмом дивиться на розвиток блогінг-культури в Україні: «Сьогодні українці висловлюють свої позиції в соціальних мережах. Тому що це стало можливо завдяки технологіям. Але і раніше відомі люди, громадські діячі та письменники - вони теж були блогерами, ділилися своїми принципами і програмами. Просто вони використовували інші, доступні в ті часи, ресурси - записки, листи, книги. Блогери в усі часи - це позитивна загальна тенденція, так як люди мають право вибору: що читати, з ким погоджуватися або не погоджуватися.

Про особистий блог
«70% контенту ми з командою плануємо заздалегідь. Щоб запостити одну фотографію, робимо до 30 дублів. Я люблю писати пости і висловлювати думки, щоб читачам було цікаво і, щоб вони по-новому могли подивитися навіть на звичайні теми. Мені подобається підбирати потрібні слова, щоб мова була красивою. Іноді мені складно відповідати на коментарі передплатників, так як, не знаючи людину особисто, є ризик по-іншому зрозуміти повідомлення, що дійсно мав на увазі автор».

«Я - українець»
Скоро вийде книга «Зваблення їжею. 70 рецептів, які захочеться готувати». Євген Клопотенко сказав, що осмислював її все життя. Дуже хочу її почитати. Впевнена, що в книзі, як і на лекції або в розмові з Євгеном, багато експериментів та нових підходів. Це стосується і шкільного харчування, і рекомендацій для батьків, і як професійно вести блог - щиро і життєво.
А ще Євген поділився особистою патріотичною позицією: «в Європі немає нічого такого, чого ще немає в Україні. І я пишаюся, що я - українець». Ця ідея, а ще такі цінності як корпоративна соціальна відповідальність, інновації, експерименти і позитив ми поділяємо і в нашій команді», - зазначає Олена Обухівська, PR менеджер ТРК «Проспект».