час роботи
ТРК 10:00 - 22:00
UA
EN

НОВИНИ

Бариста, шеф-кухар, офіціант: відверто про їжу та гостей
15-04-2019

food & mood в ТРК «Проспект»

Чи фотографують чоловіки свою їжу для Інстаграма, як часто вони їдять десерти, чи правда, що на самоті дівчата вибирають їжу поситніше, який смузі люблять спортсмени, як зробити пропозицію за допомогою суші-сету? Заради чого відвідувачі ТРК «Проспект» готові відмовитися від домашніх вареників і борщу?
Вікенд розпитав шеф-кухарів, директорів, бариста і офіціантів закладів з українською, європейською, італійською, паназійською, японською та китайською кухнями про звички гостей, незвичайні замовлення та улюблених клієнтів.

Бринzа Бар

Марія Сєдих і Марія Діденко, касири

- Бринzа Бар - єдиний подібний заклад у місті. Але кажуть, що вже з'явилися наслідувачі - хтось відкрив схоже кафе, скопіювали формат і меню. Ми дорожимо своєю командою: люди, які запускали кафе, досі працюють тут. Пам'ятаю, як відпрацьовували процеси і технології, дегустували різні страви, наводили блиск на кухні. У нас представлена карпатська кухня - деруни, вареники, банош, салати. Родзинка меню - салат «Шопський», в ньому використовується розсипна карпатська бринза. Самі варимо компоти, узвари. Діти люблять наші вареники з картоплею, м'ясом, вишнями, а ще - корисний ситний бульйон з локшиною та яйцем.

За ці роки склалося коло постійних відвідувачів, яких впізнаємо в обличчя, знаємо їхні смаки. Головне питання: «Який сьогодні супчик дня?» Готуємо два види крем-супів, кілька видів бульйонів, зелений борщ та інші супи. Найчастіше люди їдять в компанії, рідше - на самоті. Час очікування салатів, закусок - 5-7 хвилин, основних страв - не більше 15 хвилин. Часто просять розповісти секрет наших дерунів. Як каже наш кухар: «Я просто вкладаю в них душу». А більше ніякого секрету немає. Наша улюблена їжа з меню - це лаваш з сиром на грилі і яловичий биток з овочами. Але оскільки доводиться стежити за фігурою, то найчастіше їмо наші салати.

До нас не тільки приходять пообідати днем, але і приводять своїх друзів ввечері на вечерю. Іноді постійні відвідувачі навіть жартують: «Ви мені повинні знижку зробити, скільки я до вас людей привела!»

Приємно, що до нас привозять іноземних гостей, коли хочуть їх порадувати і здивувати українськими традиціями смаку. Іноземці люблять наші вареники і взагалі з інтересом вивчають нашу кухню.


Джерело: http://project.weekend.today/food_mood_in_prospekt