час роботи
ТРК 10:00 - 22:00
UA
EN

НОВИНИ

Бариста, шеф-кухар, офіціант: відверто про їжу та гостей
15-04-2019

food & mood в ТРК «Проспект»

Чи фотографують чоловіки свою їжу для Інстаграма, як часто вони їдять десерти, чи правда, що на самоті дівчата вибирають їжу поситніше, який смузі люблять спортсмени, як зробити пропозицію за допомогою суші-сету? Заради чого відвідувачі ТРК «Проспект» готові відмовитися від домашніх вареників і борщу?
Вікенд розпитав шеф-кухарів, директорів, бариста і офіціантів закладів з українською, європейською, італійською, паназійською, японською та китайською кухнями про звички гостей, незвичайні замовлення та улюблених клієнтів.


Merry Berry
Назар Люшук, старший баріста

— Ми робимо акцент на каву з власним обсмаженням, яку замовляємо у Львові. До напоїв пропонуємо десерти та тортики, більшість готується на основі сиру «Філадельфія». Найпопулярніші десерти — це класичний та карамельний чізкейки, неперевершений брауні. 

Зі смачних холодних напоїв — фрапучіно, мілкшейки, смузі, сорбети. Загалом у меню більше 400 пропозицій. Стандартний повсякденний заказ — це капучино та латте. Суперсмачний напій — «Матча» з соєвим молоком та чаєм матча. Виходить насичений смак, з певною солодкою ноткою. 

З новинок раджу «мокко подвійний шоколад». До складу входять два види натурального шоколаду — чорний та білий, молоко, еспресо, збиті вершки, все прикрашене топінгом та тертим шоколадом. Цей напій вже став одним з найпопулярніших. Також гості полюбляють наші смузі, особливо «манго-ананас», до складу входить свіжий ананас, морожений манго, сиропи, топінги, морожена вершкова маса. Це дуже смачно. Спортсмени обирають протеїновий смузі — шоколадне печиво, протеїн, банани, тобто максимум користі. Дітям часто замовляють мілкшейки зі збитими вершками, шматочками снікерсу, орео або баунті. 

Романтичні парочки беруть смузі, прикрашені вершками та топінгами. Це красиво, тож гостям подобається робити гарні фотографії з цими напоями. Чоловіки поодинці купують еспресо або американо, коли приходять родинами або компаніями, то беруть і чай, і каву, і какао, десерти та тортики.

Еспресо вариться 21-25 секунд, тож складний кавовий напій буде готовий приблизно за хвилину. Смузі робляться трохи довше. Тож замовлення зазвичай видається за 3-5 хвилин, навіть якщо в нас невеличка черга. Люди п'ють каву з ранку майже до ночі.

В будні, вихідні або на свята гості приходять до «Проспекту» відпочивати, тут дуже великий потік відвідувачів. Іноді це створює нам певні запари. Цим відрізняється робота у торговельному комплексі від звичайної кав’ярні десь на масиві. Я працюю баристою більше п'яти років, а саме тут — з відкриття закладу.
Джерело: http://project.weekend.today/food_mood_in_prospekt