час роботи
ТРК 10:00 - 22:00
UA
EN

НОВИНИ

Бариста, шеф-кухар, офіціант: відверто про їжу та гостей
15-04-2019

food & mood в ТРК «Проспект»

Чи фотографують чоловіки свою їжу для Інстаграма, як часто вони їдять десерти, чи правда, що на самоті дівчата вибирають їжу поситніше, який смузі люблять спортсмени, як зробити пропозицію за допомогою суші-сету? Заради чого відвідувачі ТРК «Проспект» готові відмовитися від домашніх вареників і борщу?
Вікенд розпитав шеф-кухарів, директорів, бариста і офіціантів закладів з українською, європейською, італійською, паназійською, японською та китайською кухнями про звички гостей, незвичайні замовлення та улюблених клієнтів.

Япона-Хата
Ауріка, су-шеф

- У «Япона-Хата» є два меню - основне і «Азія». «Азія» - це особливі страви, які спеціально розробляють наші бренд-шефи. Це меню змінюється кожен сезон, так що кожні три місяці можна прийти і спробувати щось оригінальне і новеньке.

Основне меню - це японська кухня: роли, сети, рис і так далі. Воно теж оновлюється, але не так часто, як сезонне.

Найчастіше у нас замовляють: 
локшину удон
рис з куркою 
роли: Філадельфія з лососем, сирний з вугром, зелений дракон. Але поза всякою конкуренцією - це Філадельфія делюкс. 
У нас є опція: можна додавати в страви додаткові інгредієнти. Люди часто цим користуються, додають компоненти в роли, коли хочуть  зробити їх ще більш цікавими та ситними.

Окремого меню для дітей у нас немає, але малюків можемо пригостити панна коттой з актуального меню «Азія».

У перевагах чоловіків і жінок десь у другому півріччі 2018 го стався переворот. Зараз жінки замовляють локшину, а чоловіки - роли. Раніше було навпаки.

Сім'ї, як правило, беруть сети - з лососем або ханабі. Коли приходять компанією, часто беруть Філадельфію з тунцем (ми використовуємо консервований тунець, але це дійсно смачно), іноді вибирають практично всі позиції по роллам.

Час очікування замовлення - 5-10 хвилин. Але коли високе навантаження – до 15 хвилин. Моя найулюбленіша страва в асортименті Япона-Хати - це рис з куркою, він дуже смачний. 
Джерело: http://project.weekend.today/food_mood_in_prospekt